|01.2 fejezet - Niall|


Sziasztok újra itt!!!
Köszönöm az összes új feliratkozónak, a pipálóknak és a kommentelőknek!

Ezzel a résszel most a végére értünk egy fejezetnek, ami csak arra volt jó, hogy kicsit megismerhessük a karakterek viszonyát a többiekhez, mielőtt még a prológus alapján levonnánk bármilyen következtetést róluk ("meg ilyesmi" :DD).

(A következőben visszatérünk a jelenbe.)
~xx

×××













– Bocsi, ne haragudj – mondta természetes lendülettel Jackie, amint elhaladt a fiú mellett, mintha semmi sem történt volna. Pedig nagyon is történt, figyelmetlenül belerohant, kiverte a kezéből a könyveket, de ez kevéssé sem zavarta. Talán észre se vette, annyira sietett szőke barátnője után.
– Ugyan, ne is törődj vele – motyogta idétlenül utána vigyorogva a kékszemű fiú, felvette a könyveket a földről, és folytatta útját a szekrénye felé. 

– Egyszer még kinyír ez a csaj, öregem – paskolta meg vállát barátja, ahogy mellé ért.
– Ennyire nyilvánvaló? – mosolya leolvadt arcáról, mint a viasz.
– Neki még nem tűnt fel – mutatott a lány után, és kinevette a szőkét. Közben megálltak a szekrény mellett.
– Neki még az sem tűnt fel, hogy létezem – vont vállat, kinyitotta a fém ajtót, és a szekrényébe pakolta a könyveket.
 – Este hozod a gitárod, grillezünk, lesz sör – vállat vont – meg ki tudja. Felejtsd el azt a csajt, és törődj inkább magaddal – vigyorgott. Tudta, hogy Niall le akarja majd mondani az esti összejövetelt, de nem hagyott neki választást.
– Liam, én nem akarom elfelejteni. Értsd meg…
– De miért? Azt hiszi, hogy ő a világ közepe. Nem mondom, azért szívesen…
– Ne beszélj így róla – csapta be az ajtót Niall, és elindult az osztályterem felé.
– Ugyan már, Niall. Nem siránkozhatsz egész életedben ezért a csajért! Sok hal van még a tengerben – érvelt. Unalmas.
– Igen. Sok a hal, de én nem vagyok halász. Nem érdekelnek a halak, engem ő érdekel – mutatott a távolba, amerre korábban a lány is eltűnt a tömegben.
– Miért? Csak egy beképzelt kis…
– Nem az. Nem is ismered – Niall megállt előtte, s ezzel őt is megállásra kényszerítette. Liam szemében elszántság égett, bár tudta jól, hogy nem fogja meggyőzni róla, hogy a lány nem érdemli meg a figyelmét.
– Ahogy te sem – motyogta, de valószínűleg a fiú ezt már nem hallotta, hiszen addigra elsietett saját osztályterme felé. Késni fog. 

×

Minnie a semmiből tűnt fel Niall mellett, és úgy ült le, mintha láthatatlan lenne, és nem számítana rá, hogy bárki is észreveheti. Mindig úgy mászkál fel-alá, mint egy kísértet. A fiú felemelte a fejét a padról, a koreai lány pedig mélyet sóhajtott. 

– Mit szeretnél mondani?
– Egy hülye vagy, Niall Horan – rosszallóan rázta a fejét. Niall grimaszolt, de nem kérdezte meg, hogy miért. Nem kellett – A nyomodba se ér az a lány. Ennél sokkal jobbat érdemelnél – mondta fakó hangon, miközben maga elé igazgatott egy kockás spirálfüzetet.
– Megint kihallgattál minket?
– Nem, csak követtelek, de nem figyeltetek – vont vállat.
– Minz, ha nem szólsz, nem fogjuk tudni, hogy ott vagy – Niall hangja nyugodt volt, és álmos – úgy közlekedsz, mint egy kísértet.
– Milyen bölcs, talán neked is csak szólnod kéne, és a karjaidba omlana – Minnie kajánul mosolyogva megpöckölte Niall orrát, erre a fiú rámorgott, és kinevette, de nem tudta, hogy a saját reakcióján nevet-e, vagy azon, hogy a lány megpöckölte.
– Ez nem ilyen egyszerű.
– Miért? Ez pont ilyen egyszerű. Attól, hogy nem mondod a szemébe, még nem fog jobban beléd szeretni, mintha csak úgy odasétálnál hozzá. Ha nem mondod el neki, sosem tudja meg, és így sosem gondolkodik majd a lehetőségen. Ha elmondod, legalább tudod, hogy érdekled-e vagy sem. Nem retteghetsz örökké attól, hogy mi lesz, ha téged is kinevet – a lány okosan beszélt, Niall tudta, hogy igaza van, csak azt nem tudta, hogy a saját tanácsát sem fogadja meg.
– Persze, sétálj oda a gimi legmenőbb csajához, mondd neki, hogy totál beleestél… aztán várd a csodát. Vagy, hogy szétverjék a fejed – hajába túrt és tudta, hogy hülyeséget beszél – Jackson… – mondta, mintha ízlelgetné a nevet, majd elfintorodott.
– Nem értem, mit eszik rajta. Te ezerszer jobb vagy annál a tökfejnél – bökte meg a lány, és huncut mosolyt varázsolt az arcára.
– Csak azért mondod, mert barátok vagyunk – nevetett Niall.
– Helyesbítek. Csak azért lehetünk barátok, mert imádnivaló vagy – kuncogott, kissé bele is pirult, de Niall ezt nem vette észre. 

×

Niall becsapta maga mögött a bejárati ajtót, és hangosan köszönt, ahogy ledobta a táskát a földre. Kicsit zavarta a tény, hogy mindenki az ő életével van elfoglalva, és hogy mindenki látja ezt a megmagyarázhatatlan vonzódását a szomszéd lány iránt, csak Jackie nem veszi észre. Persze nem lehet őt hibáztatni ezért. Hiszen hogy is vehetné észre, ha még azt sem sikerült felfedeznie, hogy Niall a világon van? Pedig tényleg csak néhány méter választja el otthonaikat egymástól. Nem is volt benne biztos, hogy jó lenne, ha a lány tudna róla. 

– Este itthon leszel? – kérdezte az apja, amint előkerült valahonnan, mialatt Niall végig gondolta a dolgokat.
– Liamnél kajálunk meg ilyesmi – vont vállat, lerúgta cipőjét és a szobájába indult.
– Mi a baj? – az apja észrevette, hogy morcos, és kedvtelen.
– Semmi.
– Eszel valamit? Korán van még – követte tovább.
– Mi a kaja?
– Amit akarsz.
– Szóval pizza. Akkor kérek. 

… 

– Látom, hogy valami bajod van – apja kijelentésére Niall az asztalra könyökölt és közelebb húzódott.
– Ne törődj vele. Legalább te ne… Mindenki ezzel nyaggat.
– Szóval csaj. Ismerem?
– Mi? Nem… Ne akarjatok már a fejembe látni! Rettentően irritál.
– Tehát nem érdekled.
– Nem tudom – sóhajtott megadóan, és inkább elfordította a fejét.
– Nem is tud róla? – vonta fel szemöldökét.
– Nem tudom... ez nem ilyen egyszerű – Niall kivett egy szelet pizzát a dobozból, és beleharapott.
– Mert valaki mást szeret… ugye?
– Azt nem tudom… – motyogott az orra alatt, de az apja így is tökéletesen értette.
– Lehet, hogy érdekkapcsolat? – csodálkozott.
– Lehet, hogy ne erőltesd a témát? Tiszta langyinak érzem magam. Senki nem lelkizik az apjával… – Niall fogta a pizzáját és ismét elvonult a szobájába. A szobájába, ahol a naplót tartotta. Senki nem tudott erről a titkos tevékenységről, így az apja sem. 

Niall egy ideje már nem volt önmaga. Bántotta valami, és Bobby akár hányszor rákérdezett, érdeklődött vagy diszkréten puhatolózott, a fiú hárította a közeledését. Hiába próbált segíteni, fia kínosnak tartotta ezt a törődést. Tudta, hogy egy lány miatt történik minden, csak azt nem tudta, hogy ez a lány a szomszédban lakik. Nem tudta, hogy a lánynak fogalma sincs a fiú létezéséről. 

Bobby Horan a fiú viselkedését egy egyszerű kis szerelmi bánatnak gondolta, ami hamarosan elmúlik. Azt hitte, hogy egy lányról van szó, aki dobta a fiát, hogy ennyire egyszerű. 


A probléma viszont sokkal komolyabb volt ennél. Figyelmen kívül hagyta, mintha nem is létezett volna. Ettől olyan kevésnek érezte magát az a fiú, mint egy eldobott felmosórongy. Üresnek, és nem létezőnek. Mintha a világban nem lenne számára hely. Rosszabb volt minden szerelmi csalódásnál ez az átlátszóság. Mintha szellemként koslatott volna egy élő után. Csakhogy ő akkor még élt. Nagyon is! De már nem sokáig. 



21 megjegyzés:

  1. Első komii!!!!!! Nagyon tetszik naggyon jó, csak igy tovább
    Xoxo M. Angel

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett :DD Várom a kövit :)
    xxRegi

    VálaszTörlés
  3. Drága Annie,

    Röstellem, hogy az előző fejezethez nem írtam, de azt is csak most olvastam el, mert kicsit el voltam foglalva. Felvételi hajcihő...
    Nagyon, nagyon tetszett mindkét rész. Örülök, hogy bepillantást nyerhettünk a két főszrreplő egy teljesen átlagos napjába. Bevallom, hogy pár hónapja én is egy hasonló történetet fejeztem be, öngyilkosság nélkülit, így talán egy kicsit jobban látom az összefüggéseket. Félre ne érts, nem feltételezem, hogy tőlem vetted volna az ötletet, az nem lett ilyen jó - bár megtiszteltetés lenne :)
    Epekedve várom a következőt!

    Sok puszi,
    Bia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Bia,

      Köszönöm, és... szóval köszönöm, jól esik, hogy;
      1, Látod az összefüggéseket.
      2, Hogy nem feltételezed rólam.
      3, De mégis megtiszteltetésnek vennéd.
      Ez nagyon kedves, köszönöm. (és elnézést amiért pontokba kellett szednem, csak kicsit kusza volt a fejemben a mondat:D Nem sznobizmus:D)
      ~xx

      Törlés
  4. Istenem annyira imádom!!! Nagyon várom a kövit :DDD ♡♥♡♥

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jóóó! Hamarkövit:)

    VálaszTörlés
  6. Haragszom rad! Nagyon! Miert kell ilyen jol irnod?!? Nagyon varom a kovetkezot!! :D imadom olvasni *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fura, én is haragszom magamra! Nagyon! (De nem ezért :o) Köszönöm! *__*
      ~xx

      Törlés
  7. Hű, hát nagyon tetszett. Igazi bensőséges rész lett, és igazán megfogott, Niall milyen érzékeny lelkű. :) Remélem erről a napról is mesél majd a naplóban, hogyan élte meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aj. Már megint elrontottam? Most tényleg ennyire el vagyok tájolva, hogy szegény Niall mindig túlérzékenyül? Komolyan mondom, hogy most egy átlag srácot terveztem.... ne:D
      ~xx

      Törlés
  8. Kedves Annie!
    Annyira nagyon rossz ezeket a visszaemlékező részeket olvasni tudva,hogy a jelenben Niall már nem él :( Pedig kezdem egyre jobban megszeretni.Annyira aranyos,hogy ennyire szereti Jackie-t és annyira nagyon nem érdemli meg.Jackie-t abszolút nem tudom megérteni amiért nem veszi észre ezt a fiút.Márpedig Niall-t nem nehéz észre venni.Már a kinézete és az alap kisugárzása is olyan,hogy felfigyelhetne rá.Annyira nagyon Jackie-vel van elfoglalva,hogy észre se veszi Minnie mennyire szerelmes belé és,hogy ők ketten mennyire nagyon összeillenének.Rettentően sajnálom,hogy öngyilkos lesz és nagyon kiváncsi vagyok mi vehette rá,hogy ilyet tegyen.Remélem nem csak emiatt a lány miatt dobta el az életét,és a napló olvasása közben Jackie remélhetőleg rájön,hogy volt egy ember aki annyira szerette,hogy képes volt végezni magával mert nem kaphatta meg a szerelmét.
    Szerintem még mindig nem tudom feldolgozni,hogy a legaranyosabb fiú a világon halott ebben a történetben,de majd egy idő után biztos megszokom :(
    Nem a történethez kapcsolódik és biztos nem érdekel de muszáj megosztanom veled,hogy milyen rohadt boldog vagyok.Csütörtökön kiderült,hogy enyém lett a legjobb spanyol témazáró a csoportban és ez annyira jó mert heti 18 órám van(előkészítős vagyok) és nagyon gyors a tempó és mindenki okos,úgyhogy most rettentően örülök,hogy sikerült.Ez a rész pedig feltette az i-re a pontot és most már különösen jól zárul a hét :P
    Szilvi <3 <3 <3 <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szilvi,

      Először is szeretnék gratulálni a spanyol témazáróhoz! Nagyon ügyes vagy, örülök neki!:D <3

      Nem is sejted, hogy nekem mennyire rossz, amikor ezeket a sorokat írom. Ebben a részben nem is. A többiben, és a gondolatok. Rossz. (ez egy beteg dolog...ő nem lehet halott. Legjobb lenne, ha halhatatlan lenne a valóságban is)
      Jackie jelenleg a legnépszerűbb emberek körében forog, neki csak azok az emberek számítanak, akik körül merik rajongani... nem is. Ők sem, csak azok, akik elég jónak érzik magukat, talán még jobbnak is a többi embernél. Niall pedig nem ilyen. Nem akar részt venni a népszerűségi versenyben, ami nem azt jelenti, hogy teljesen népszerűtlen, ciki, és nincsenek barátai. Ezzel próbálom érzékeltetni, hogy a világon nem csak két klikk van. Niall az egyszerű/jó emberek táborába tartozik, akiknek fontosak a valódi kapcsolatok. Tehát nem húzzák le a fejét a wcn a szünetben, de Jackie figyelme nem elég mindenki számára, Niall pedig a háttérbe húzódik.
      Az emberek pedig (főleg a hím egyedek) mesterfokon űzik, hogy nem veszik észre, ha valaki oda van értük... sajnos. Talán itt is ez történik.
      Remélem nem szoksz hozzá, ehez nem lehet és nem szabad hozzászokni!
      ~xx

      Törlés
  9. Nos hát akkor, kérem, ide is megérkeztem! Bár borzasztóan hasogat a fejem, megpróbálok értelmes, és okos dolgokat fecsegni, nem úgy, mint egyébként. Tessék, máris két felesleges mondat... :-D Három.

    Kedvelem Niallt. Annyira aranyos, egyszerűen nem akarom, hogy meghaljon... Annyira édes, és ártatlan, és szerelmes, és bár összejönne a koreai csajjal, aki láthatólag oda van érte, és élne boldogan Liammel meg az apjával... De neem... Neki menőcsajt kell szeretnie... Rossz Niall.

    A lány is szimpatikus, abban az értelemben, hogy tudom, hogy nem olyan, amilyennek mutatja magát. Ettől nem lesz annyira borzasztó, mint amilyennek mutatja magát. Tetszik. És sajnálom, hogy miatta hal meg Niall. Az ártatlan, cuki Niall...

    Vérzik érte a szívem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én szívem már kiszáradt és valami tövises bozót szorongatja az aszott maradványát.
      ártatlan... cuki... VÉGEM.
      Nem elég, hogy mérhetetlen bűntudatot, és undort érzek magam iránt... amiért ezt tettem. De még cuki is lett szegény? Szálanként fogom kihúzgálni a hajam, majd önként egy elmegyógyintézetbe vonulok, hogy ezt a sztorit kikezeljék belőlem.
      Őszintén nagyon szégyellem magam azért, akinek látjátok a szereplőket... De ez majd még (talán) megváltozik:DD
      ~xx

      Törlés
  10. Szia benne lennél egy cserében? Ha igen,akkor nálam válaszolj! itt a link:http://lovechangeseverthingloretta.blogspot.hu/ Már nálam kint vagy!

    VálaszTörlés
  11. Szia:) Meglepi: http://tiltottszerelem-onedirection.blogspot.hu/p/dijaim.html :)

    VálaszTörlés